jak ustawić poprawną dawkę wtrysku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robercikpl
    Classic
    • 2010
    • 23

Zamieszczone przez zaprzal
    szachu, samochod mozna shamowac u mnie na dynomecie - zapraszam.
    Dobrze wiedzieć. Będę się z Tobą kontaktował. Dobrze by było wiedzieć ile ma ta moja seria

hehe, a niby od kogo slyszales te niepochlebne opinie? tez w ASO skody? Tak sie sklada, ze taki rodzaj hamowni obciazeniowej MAHA jak na polibudzie, przez wiele lat byl uwazany za wzór w Polsce...
    A co Wy tak tego ASO nie lubicie A tak na poważnie, to opinia o tej hamowni nie ma nic wspólnego z ASO. Już nie pamiętam, czy ktoś mi to mówił, czy też gdzieś wyczytałem. Było to już jakiś czas temu i chyba dopiero zaczynali "przygodę" z hamownią. Tak więc przepraszam jeśli kogoś uraziłem.

PS.Pozdrawiam "spotowiczów". Dostało mi się od żony, bo kiedy zajechałem do teściów, to oni już spali
    Nowa Octavia już wkrótce
  • petras
    Ambiente
    • 2008
    • 171
    • Octavia I (1U2)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

trochę pogrzebałem w vagu i przestawiłem dawkę wtrysku, efekt obroty falują pomięcy 840 a 903 i ma delikatny problem w zapaleniu.
    w adaptacji modułu silnika na kanale 02 mam takią wartość - 32762- niesetety nie za dobra więc pytanie do was jaka powinna być prawidłowa lub ewentualnie czym się sugerowac przy ustawieniu.
    błędów brak.
    silnik 1,9 tdi alh

Komentarz

• Romekm76
      Rider
      • 2008
      • 392
      • Opel

petras, na temat dawki rozruchowej itp. itd
      Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
      Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
      A mówiła mama -
      "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
      http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• petras
        Ambiente
        • 2008
        • 171
        • Octavia I (1U2)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

pierwsze co zrobiłem przed napisaniem postu to właśnie skorzystanie z szukajki, niestety nie znalazłem interesującej mnie odpowiedzi za co przepraszam. Może ktoś pomoże pomimo wszystko?

Komentarz

• Romekm76
          Rider
          • 2008
          • 392
          • Opel

petras, juz na mnie krzycza za to szukaj a , wiec http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=21452 i tam poczytaj linki zapodane przez chudego
          Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
          Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
          A mówiła mama -
          "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
          http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• DGW
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 2330

petras, Na jaką wartość przestawiłeś dawkę ? Najlepiej wróć do wartości 32768 i nie będziesz miał problemu. Taka sama wartość w kanale 2
            NFPNorth-West
            2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
            WARSZTAT www.dsize.pl
            ->
            CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
            spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• petras
              Ambiente
              • 2008
              • 171
              • Octavia I (1U2)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

dałem dokładnie taką wartość jaką podaliście i jest ok. zrobię jeszcze kiedyś dynamiczne logi to się okaże co w trawie piszczy. w każdym razie dzięki

Komentarz

Pracuję...